top of page
Aanhalingstekens

We kunnen veel leren van de eerlijkheid van dieren. Dieren zijn niet vervuild door maatschappelijke clichés of taboes. De ogen van een dier zijn een spiegel. Dat heb ik zelf aan de levende lijve mogen ondervinden.

Aanhalingstekens
Mathias Maho met paard

Een creatieve duizendpoot, zo zou je me wel kunnen omschrijven.

Ik hou ontzettend veel van dieren en schrijven maar ben daarnaast ook nog bezig met het opmaken van auto's, muziek  en verzorgen van planten.

Schrijven is een liefde die ik al heel erg lang in mijn hart draag. Het begon in de lagere school met kleine toneelstukjes  die ik dan samen met mijn vrienden opdroeg tijdens de les (soms voor extra punten). In die periode kreeg ik voor het eerst de smaak te pakken met het fantasy genre, onze verhalen waren steeds gevuld met monsters en magie.

Tijdens het opgroeien bleef ik geprikkeld door alles wat te maken had met fictie (bij voorkeur fantasy of sci-fi). Toch ben ik in het middelbaar overgaan in het schrijven van gedichten en songteksten, dat is waar mijn gitaarlessen op de proppen kwamen. In deze periode heb ik geleerd om emoties en gevoelens neer te pennen, een confronterende maar opluchtende ervaring waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend dankbaar voor ben.

Zodra ik Esprit kreeg, mijn eerste paard, werd al dat wat op de achtergrond gedrukt. Ik heb veel van mijn tijd in hem gestoken, net als in mijn 'zeven dwergen'. Ik bedoel dan natuurlijk mijn dwergkonijnen, de meeste hiervan waren arme drommels met een vorig leven van mishandeling of verwaarlozing. Ik leerde hen wat liefde is en met veel geduld zijn ze opengebloeid met elk hun eigen karakter.  Mijn liefde  voor dieren kreeg een enorme boost en werd een passie die sindsdien in mijn hart gebrand staat. En de mini-dierentuin wordt alleen maar groter met ook nog een border-collie reu, ratjes en vissen in zowel vijver als aquaria.

Als auteur probeer ik deze warmte te vertalen in woorden, zo is mijn reeks Ruiters van de Nacht tot stand gekomen. Hierin combineer ik fantasy met luchtige kennis over dieren door hen zelf een stem te geven. Ach, als schrijver steek je toch altijd wel een stukje van je eigen ziel in een verhaal, denk ik dan. 

Foto Mathias Maho

Wat fijn dat je dit korte stukje over mezelf gelezen hebt! Wil je me nog beter leren kennen, dan kan je altijd mijn blogs lezen of me volgen op m'n socials.

Tot ziens!

Instagram logo
facebook logo
YouTube logo
bottom of page