top of page

Wil jij ook een stekje in jouw tuin of in een pot? Klik op de knop en reserveer er snel eentje! Ik beloof dat ik niet teveel blaadjes op zal eten!

Zarine_edited

Zarine

10. Oh, dennenboom 🌲

Rond Kerstmis hebben we de traditie om gepotte dennenbomen te kopen en die te versieren. Maar wat na Kerst? Gewoon mee met het afval of toch verbranden? 🔥

Allesbehalve dus, zo blijkt in de 10de aflevering van PLANT-EEN-BOEK! 🌱

15. Wegwilgjes 🚜 🌱

Bomen planten is goed voor de natuur, dat is alom bekend. Maar het is ook goed voor de lokale boeren! Daarom sprong ik te hulp aan de kant van een speciaal aangelegde weg, waar mijn wilgen dankbaar gepland mochten worden.

11. Werken als een paard 🐴 🌱

De boekenverkoop van afgelopen jaar was zo goed dat ik zelfs nu nog bomen kan planten. En op een paardenwei is altijd ruimte voor hoge bomen die brede schaduwen werpen, deze keer zelfs voor 12 bomen.

16. Boerenbomen 🚜 🌳

Door de mooie verkoop op zowel Elftopia 🧚‍♀️ als Sint-Rochus 🕯, sprongen er alweer zeven bomen 🌳 vanuit de kweekemmer in de auto. Dus op naar die goede boer van vorige keer en de verharde weg tussen alle velden. Want daar was nog veel werk, met veel plaats voor bomen.

12. Weer op schema 🌱

Ik liep wat achter op de planning maar dankzij het mooie weer en erg lieve mensen kreeg ik de kans om die schade in een keertje in te halen. Voor de twaalf achterstallige bomen keerde ik wederom terug naar de paardenwei 🐴 waar ik vorige keer al enkele hoge bomen kon planten. Dat brengt de teller van geplante bomen al op 50! 🥳

17. Het kleintje, de gift en in de grond

Deze keer ging het er net iets anders aan toe. In plaats van drie uit de kluiten gewassen stekken in de grond te planten, ging er vandaag een babyboompje in de grond, gaven we de tweede cadeau aan een blogster en de derde ging dan uiteindelijk toch maar de grond in!

13. Drie wilgen en een eik 🌳

Oke, oke. Ik was inderdaad volledig bijgewerkt. Maar dankzij de goede verkoop op Elfia kreeg ik de kans om vier bomen te planten. En hoewel ik voornamelijk wilgen stek, was er plots een eik die dringend mijn hulp nodig had!

14. 'Mysteriaanse' wilgen 🧙‍♂️🌱

De wilgen blijven groeien en de boeken blijven verkopen. Net op tijd want deze twee stekken werden al heuse stronken die alle plaats in de wateremmer opeisten! De verkoop op Mysteria hielp om deze kanjers een nieuwe thuis te geven.

18. Vijf... nee, zes bomen! 🤚☝🌳

Bij het intreden van de herfst, slinkt de tijdsperiode waarin we bomen kunnen planten. In de maand november planten we traditioneel de laatste stekjes van het jaar. En met de ondersteuning van mijn trouwe assistent, waren het vandaag vijf... nee, zes stekjes!

19. Vroegbloeiers voor na de winter 🌱 💚

November loopt op haar einde, en daarmee komt er ook een eind aan de PLANT-EEN-BOEK actie voor dit jaar. Maar gelukkig kon ik in schoonheid afsluiten met niet minder dan 7 wilgen. Zodra de lente aanbreekt, horen zij bij de eerste vroegbloeiers, iets waar er in dit bos jammer genoeg veel te weinig van zijn. 

De boekenverkoop van 2023 zorgde voor

58

nieuwe bomen!

In 2024 gaan we verder met plant-een-boek!

Groene pijl
bottom of page