top of page

We zijn nog op zoek naar plaatsen waar we de kuilen kunnen graven om onze stekjes in te steken.

Konijnenkoppel

Amy

Crowley

1. Het eerste geadopteerde boompje 🪴

In maart 2022 mochten we onze eerste Plant-een-boek stekje overhandigen aan Sara, een enthousiaste lezer en fan van de Ruiters van de Nacht boeken.

2. De eerste geplante stekjes 🌱

Op 3 april kon ik voor de eerste keer drie wilgenstekjes in het bos planten, op een plaats waar zieke/oude bomen gekapt werden. Zo maakt Plant-een-boek alsnog een verschil.

3. Vier bomen in een bos 🌱

9 mei was de dag dat ik wel liefst vier jonge bomen mocht planten, dat was het resultaat van een erg vruchtbare boekenverkoop. Elfia Haarzuilens, HEROES Made in Asia en Mysteria FantasyFairs zorgden gezamelijk voor de 'nieuwe opdondertjes.' Zo dankbaar dat Plant-een-boek zich kan inzetten voor een groenere wereld!

6. Rodeo bomen 🐴🌱

Na een akelige droogte kon ik dankzij Gipsy Horses Rodeo  2 bomen in de grond steken op een plaats waar er net enkele dode verwijderd waren.

7. Kasteelboompjes bij donderslag 🏰🌱

Opnieuw een erg droge periode die me belette om bomen te planten. Maar zodra de donder sloeg en de eerste druppels vielen, kon ik de 'buit' van Castlefest de grond insteken! 🌱

8. Kleine handjes, grote hulp. 🤚🌱

De verkoop op Elftopia 👑 bood ons de kans om 7 nieuwe bomen te planten. Gelukkig hoefde ik dat deze keer niet alleen te doen!

Want kleine handjes zijn een grote hulp!

4. Een oortjeswilg?👂 Nog nooit van gehoord 🪴

Op dinsdag 10 mei 2022 moest er een oude regenton leeggemaakt worden. Maar geheel toevallig groeide er een oortjeswilg uit. Dus in het kader van Plant-een-boek hebben we deze in een pot met aarde gezet en geadopteerd!

9. De drie (voorlopig) laatste boompjes 😱🌱

Er stonden nog 3 bomen op de planning, gelukkig had ik er nog net drie die sterk genoeg waren. Samen met mijn trouwe hulp trok ik er opnieuw op uit en voorzagen we een bos met omgevallen bomen van nieuwe stekjes.

5. Een treurwilg in een vrolijk bos 🌱

In een erg leuk, groot en drukbezocht bos was duidelijk een plaatsje vrij voor een jonge treurwilg. Dus dankzij Plant-een-boek zijn we daar op 26 juni onze tiende boom gaan planten.

De boekenverkoop van 2022 zorgde voor

24

nieuwe bomen!

In 2023 gaan we verder met

Plant-een-boek.

Groene pijl
bottom of page