top of page

ELFIA HAARZUILENS🏰

Elfia in Haarzuilens is een fantasy festival dat plaatsvindt in de tuinen van Kasteel de Haar , Nederland. Het festival is een kleurrijke viering van fantasyfolklore, cosplay, muziek en theater. Dwaal met me mee over het kasteelterrein tijdens deze lente editie.

23:18 minuten

MYSTERIA🧙‍♂️🧝‍♀️

Mysteria in Aarschot is een eerder lokaal fantasy gebeuren met een internationale feeling! Je vindt er standhouders vanuit meerdere landen die je graag bijstaan tijdens jouw zoektocht naar die ene toverstaf of dat geweldige verhaal. 

19:49 minuten

FANTASY COURT ⚜

Fantasy Court ⚜ is een festival dat zich richt op de minder bekende, unieke cultuur rondom Fantasy en zeker ook LARP (Live Action Role Playing). Hieronder vallen ook verschillende kraampjes, activiteiten en verenigingen die te maken hebben met het fantasy element. En laat dat nu net een van de specialiteiten zijn van Het Schrijverscollectief 🖋

8:48 minuten

BOEKENBEURS📚
HEUSDEN-ZOLDER

Erg veel Morgan Blade deze keer, maar dat is dan ook omdat ik dankzij een tip van haar naar dit kleine maar gezellige boekenbeursje kon gaan. In gezelschap van 20 andere auteurs, vulden we een zaaltje met verschillende genres en leuke gesprekken!
8:30 minuten

HEROES DUTCH COMIC CON 🦸‍♂️

Heroes Dutch Comic Con (HDCC) is een van de grootste comic conventies in Nederland. Het brengt liefhebbers van comics, films, series, games en cosplay samen voor een weekend vol entertainment en activiteiten. Schrijven is gelukkig ook entertainment en Zilverspoor heeft genoeg auteurs die daarbij kunnen helpen!

22:18 minuten

OUDE AMBACHTENBEURS 🦉

Doedelzakken, vechtende Vikings en vogels... heel veel vogels.🦅🦉 Dat was de Ambachtenbeurs in een notendop. Samen met mijn verloofde en het Schrijverscollectief onder aansturing van Morgan Blade zetten we onze veren op en trokken naar Valkerij de Kaproen in Oordegem.

14:29 minuten

CASTLEFEST🏰

Er zijn wel wat fantasy beurzen in Nederland, maar naar mijn mening zijn er weinigen die kunnen tippen aan het totale festivalgevoel dat Castlefest biedt. Maar ondanks alle inspanningen van standhouders en organisatoren, viel het toch wel wat in het water... letterlijk.

34:37 minuten

ELFTOPIA 🧚‍♀️

Met Castlefest nog steeds in het achterhoofd vertrok ik naar de Belgische variant daarop, nl. Elftopia. Maar wat me hiervan vooral is bijgebleven is de #disney karaoke 🎤 , een levensgrote #dinosaur 🦖en zwoegen voor elke mobiele transactie 💳.

21:46 minuten

SINT-ROCHUS 🕯 

De 'Sint-Rochusverlichting' is een belangrijkste traditie en het grootste toeristische evenement van de stad Aarschot. Op de avond van 15 augustus worden alle lampen gedoofd en duizenden kaarsjes aangestoken, wat de stad en haar ambachtenmarkt in magische sfeer onderdompelt. En magie, daar kennen Morgan Blade  en ik alles van.

12:30 minuten

JAARMARKT RUMMEN 🎭

De ene traditie in Aarschot is net afgelopen of we kunnen naar de volgende trekken in Rummen. Want daar mochten Morgan Blade en ikzelf voor de allereerste keer een standje optrekken op de jaarlijkse markt. Ook bracht ik deze keer meer dan enkel boeken mee, dankzij Sparks of DarknessEn met meters en meters aan kraampjes, voelden we ons zo thuis!

13:21 minuten

ART & ROOTS IN THE WOODS🍃

In andere omstandigheden ben ik vooral in het bos om bomen te planten met mijn Plant-een-boek actie. Maar deze keer mocht ik de stekjes thuislaten en de boeken meebrengen. Oh ja, en mijn verloofde met haar kaarsen, natuurlijk! 😉 🕯 En dat allemaal dankzij de organisatorische skills van Morgan Blade, die een plekje wist te bemachtigen op deze ambachtenmarkt.

13:12 minuten

GEEKY SUNDAY 🤓

Geeky Sunday is een klein marktje voor de liefhebbers van larping , cosplay , fantasy en ambachten . Echt iets voor het Schrijverscollectief en Sparks of Darkness om tussen te vertoeven. Dus trokken we met onze pennen en kaarsen richting Damme en stelden we ons op in een aparte kamer genaamd: 'de Troon der Vertelsels.'

07:21 minuten

ELFIA ARCEN 👑🏰

Elfia vindt twee keer per jaar plaats. In het voorjaar trek ik naar Haarzuilens en ik het najaar (zoals nu), vertoef ik in de kasteeltuinen van Arcen. En omdat het event zaterdag tot 10u 's avonds open is, kan elke bezoeker het vallen van de avond beleven met haar magische kraampjes vol licht.

23:06 minuten

DE BOEKENBOTTELARIJ 📚🍾

Voor de vijfde keer op rij werd er in hartje Limburg een kleinschalig boekenbeursje georganiseerd met de charmante naam: De Boekenbottelarij. De enige voorwaarde? Elk van de vijftig aanwezige auteurs moest een link hebben met Limburg. En die heb ik, dus mocht ik voor deze houten jubileum ✨ naar Leopoldburg om er mijn splinternieuwe boekendisplay op te zetten!

15:02 minuten

FACTS FALL 🦸‍♂️🦸

Als moderator het vuur aan de schenen leggen in een volle zaal, kijken hoe acteur Kevin McNally zijn kleren uittrekt en met een verkrampte pols van het signeren naar huis gaan. Dat klinkt als een perfecte beurs. Waar ik dit allemaal beleefd heb? Op Facts in Gent!

33:26 minuten

AFTER SCHOOL BOOK PARTY 2.0

Wanneer je als Vlaamse auteur de kans krijgt om op een social book event jezelf en jouw boeken voor te stellen aan de jeugd, dan zeg je geen nee. En daar was ik duidelijk niet de enige in. Dankzij Standaard Boekhandel in Tienen, mocht ik samen met Morgan Blade en Jana Bollens de Vlaamse fantasy vertegenwoordigen!

05:57 minuten

RAZOR REEL FILMFESTIVAL🎥🎬

Wat hebben filmliefhebbers en schrijvers met elkaar gemeen? Ze houden allemaal van geweldige verhalen. En Razor Reel brengt beiden samen in een festival van fantasy, thriller en horrorverhalen met de leukste hebbedingetjes, zeldzame verzamelobjecten en een grote portie cult!

10:11 minuten

BOOK-O-WEEN 🎃 👻

Halloween is altijd al mijn favoriete feest geweest. Die grimmige, lugubere sfeer maakt me vrolijk. Misschien daarom dat ik ook dark-fantasy ben gaan schrijven. In Sint-Truiden organiseerde Standaard Boekhandel een heus Book-O-Ween feest waar enkele lokale auteurs mochten komen griezelen.

06:38 minuten

DUTCH COMIC CON💥🎮

Voor het laatste grote event van 2023 trok ik naar Utrecht, waar Dutch Comic Con haar deuren weer opende en onder andere een plaats bood aan niemand minder dan Elijah Wood. Natuurlijk moest ik daarbij zijn, dus kon ik samen met mijn boeken op de stand van Zilverspoor vertoeven en heerlijk genieten van de typische DCC sfeer.

24:01 minuten

KERSTMARKT LINTER🎄🎅

Kerstmarkten stralen een onmiskenbare gezelligheid uit die mensen in de ban houdt vanaf het moment dat ze hun fonkelende lichtjes en feestelijke kraampjes openen. De sfeervolle verlichting creëert een magische sfeer terwijl handgemaakte ambachten en kerstcadeaus pronken op de kraampjes. Was het niet voor mijn boeken, dan kon je me het ganse weekend al snuisterend terugvinden tussen alle kraampjes! Gelukkig waren mijn verloofde en Morgan Blade in staat om me bij de stand te houden!

13:59 minuten

KERSTMARKT GRIMDE✨🎄

Op de valreep namen mijn verloofde en ik een extra kerstmarktje aan, dicht in de buurt. Dus laadden we alles alvast in de auto, klaar om erheen te gaan. Dat was echter tot we beseften dat het marktje op zaterdag plaatsvond en ik dus noodgedwongen alleen moest gaan. Als dit zo doorgaat, word ik nog een echte kaarsenverkoper. 🕯

11:55 minuten

'DE KLEINE WERELD' KERSTMARKT🌍 🎅

Vlak voor ik aan de allerlaatste kerstmarkt van dit jaar kon beginnen, moes tik samen met Esprit een kerstboodschap opnemen. Natuurlijk moest ik ook hier een stukje van toevoegen, samen het feestelijke gebeuren van @quillscene7658 (Morgan Blade's) 30ste verjaardag! En dat allemaal in de jolly, holly kerstsfeer! 'Tis the season, after all!

19:14 minuten

The Tens pop-up store 🛍🏪

Op vrijdag 1 december opende The Tens Pop-up store in Tienen haar deuren, dit voor de ganse maand december (en januari). Door een klein gelukje mochten mijn verloofde en ik ook deel uitmaken van de 17 ondernemers die hun vleugels onder het concept staken. Dus ben je nog op zoek naar een leuk en origineel geschenk? Dan kan je de ganse maand december terecht in deze shop! Maar ook voor het uitgeven van jouw kerstcentjes kan je natuurlijk in deze pop-up store terecht!

9:09 minuten

Blauwe pijl

FACTS SPRING EDITION

Facts is een jaarlijks terugkerend evenement in Gent, België. Het brengt fans van populaire cultuur samen, waaronder comics, films,tv-series, games, cosplay en meer. Ik als auteur was ook dit jaar weer aanwezig om mijn reeks te verkopen, deel te nemen aan panels en mijn workshop te geven!🖌

24:12 minuten

AARSCHOTSE BOEKENMARKT

Eens om de zoveel weken wordt er in de Stad Aarschot een kleinschalige boekenmarkt georganiseerd. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord, tot ik er toevallig op stuitte. Dus... met de vorige beurs nog achter de kiezen en een volgeladen wagen trok ik naar Aarschot voor mijn allereerste boekenmarkt.📖

8:12 minuten

bottom of page