top of page
Zoeken

Tussen wilde paarden en vlammen

Bijgewerkt op: 29 okt. 2020

‘Eindelijk,’ denk bij mezelf tijdens het inladen. De vlinders in mijn buik fladderen heftig bij de gedachte aan een event. Met een bang hartje nog snel het facebook event controleren. Zondag 4 oktober 2020, Applaus Evenement. ‘Oef, het gaat door.’

De uitrusting bevat nieuwigheden. Buiten de boeken en attributen zijn er enkele verplichtingen. Ontsmettingsalcohol, handschoenen, mondmasker en plexischerm. Het hoort er vanaf nu standaard bij. Maar we laten ons niet kisten. De bestemming van vandaag, de Crazy Cows Ranch te Herstelt.

Geen geklede broek of colbert. We keren terug naar mijn roots, paarden en western. Met onze ‘’boots’’, jeansbroeken, hemden en cowboyhoeden aan, gaan we op pad. De GPS stuurt ons langs veldwegen en waterplassen. Tegen de tijd dat de hooibalen in het zicht komen, ruik ik die typerende geur van een stalling. Mijn hart gaat tekeer van enthousiasme.


We worden vrolijk onthaald door de eigenaren, oude kennissen van vroeger. Onmiddellijk krijgen we een rondleiding. Moppie en Dakota staan in hun stal. Deze twee ken ik al lang en het weerzien was zo hartverwarmend. Al was Dakota vroeger toch wat minder grijs in zijn gezicht.


Samen met mijn vriendin beginnen we aan de opstelling in de piste. Gelukkig was zij erbij. Met haar gestructureerd inzicht wist zij mijn tafel subliem op te vullen.Het volk loopt langzaam toe wanneer een gevlekte Mustang de piste binnengebracht wordt. Vicky van de Akisni Ranch begon kort daarna met de leerrijke uitleg over het temmen van wilde Mustangs. Als paardengek spitste ik natuurlijk mijn oren. Ik geef toe dat ik vrij sceptisch stond tegenover het weghalen van wilde dieren uit hun habitat. Maar Vicky legde heel goed uit dat de overpopulatie van ondervoedde Mustangs een gevaar is voor de toekomst van deze paardensoort. Door hun te adopteren, verzeker je hun een betere toekomst en een betere voedingsstructuur. Je houdt de kudde immers kleiner en het beperkte voederaanbod in het wild iets groter.


Vicky vertelde ook over de Mustang Makeover Germany. Trainers krijgen hier 140 dagen de tijd om van een pas geadopteerde (en wilde) Mustang een zo braaf mogelijk paard te maken, zowel op de grond als in het zadel. Op het einde van de demonstratie werden alle toeschouwers getrakteerd op een vuurhoepel. De Mustang rende prachtig over de vlammen, wat een spektakel! En Vicky beloofde ons dat dit slechts het puntje van de ijsberg was in vergelijking met de proeven op de Championships!Vicky sloot af met de prachtige woorden om als paardenhouder de Mustang te overwegen bij de keuze van een nieuw paard. Ze worstelen in het wild met erbarmelijke leefomstandigheden. Door de adoptie doe je als het ware aan natuurbehoud van de kuddes. Maar bezint eert ge begint! Dit zijn geen gemakkelijke paarden om op te leren, ze vormen een echte uitdaging.


Uit respect voor haar demonstratie volgde dat het aanhoudend applaus. Want dat was waar het allemaal echt om draaide, de Mustang laten wennen aan handgeklap.


En mijn boeken? Ach, ik heb er eentje kunnen verkopen. En dat vind ik prima! Elk verkocht boek, is een goede zaak. Ik wens Vicky en haar Mustang veel success op de Mustang Makeover in Duitsland!
173 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page